Според защитата Николай Димитров стои без основание в ареста. Това заяви за bTV Ина Лулчева, адвокат на новоизбрания кмет на Несебър.

По нейни думи, когато нещо е незаконно, не може да се направи прогноза колко време ще остане в ареста. Тя обясни, че кметът е задържан само защото свидетел твърди, че през август друг обвиняем го е попитал дали ще им съдейства за изборите срещу заплащане. Самият Димитров само веднъж е разговарял с въпросния свидетел.

Според адвоката става въпрос за безпрецедентен казус. Лулчева заяви, че воденето на Димитров с белезници до сградата на общинския съвет е демонстрация на "засилена грижа", тъй като е ясно, че той няма да избяга.

Несебърският кмет се връща в ареста под конвой след клетвата

Несебърският кмет се връща в ареста под конвой след клетвата

Той все още е с мярка "задържане под стража"

Тя изтъкна и че със случая за купуване на гласове се е заела Специализираната прокуратура, въпреки че досега с този вид престъпления са се занимавали окръжните прокуратури. Моето обяснение е, че единствено чрез Специализираната прокуратура беше сигурно, че те ще бъдат задържани, друг съд не би ги задържал, посочи адвоката.

Според нея в нито един от обвиняемите не са намерени списъци с хора и нито един от разпитаните не е заявил, че е получил пари от тях.

Ако се водеше нормално разследване, щяха да се съберат доказателства, да се разпитат свидетели и чак тогава да се прецени вината, посочи Лулчева. Тя изрази мнение, че задържането има политически характер.

ЦИК прехвърли топката за Несебър на областния управител на Бургас

ЦИК прехвърли топката за Несебър на областния управител на Бургас

По думите на Андреев ЦИК няма как да дава становища по закона за местното самоуправление

Когато задържаш кмет и общински съветници два дни преди изборите, това е опит за намеса в изборите, отсече Лулчева.

Припомняме, Димитров и още двама души, избрани за общински съветници, са в ареста по обвинение за купуване на гласове. На Димитров беше повдигнато обвинение като ръководител на организирана престъпна група.

От ЦИК обявиха, че не могат да се произнесат по казуса и оставиха решението в ръцете на областния управител на Бургас.

Адвокат Ина Лулчевапоиска по-лека мярка за клиента си от съда, но й беше отказано.

Вчера Димитров положи клетва като кмет, след което беше конвоиран обратно в ареста в София.

Община Несебър в шах заради казуса с арестувания кмет

Община Несебър в шах заради казуса с арестувания кмет

От областната управа в Бургас питат ЦИК какво да правят