В деловодството на Висшия съдебен съвет е депозирано предложение от съдии в Апелативния специализиран наказателен съд и Специализирания наказателен съд, които номинират Красимира Пенева Костова - съдия в Апелативния специализиран наказателен съд, за изборен член на Висшия съдебен съвет.

Те посочват, че Красимира Костова е допринесла активно за полагане на основите в правораздавателната дейност на двете съдилища и за повишаване на качеството при нейното упражняване, посредством своя дългогодишен съдийски стаж и богат опит като въззивен съдия.

Акцентира се на изградената от нея кариера като съдия на районно, окръжно и апелативно ниво, както и като обучител в Националния институт на правосъдието.

За проявяваните висок професионализъм, образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества, тя е поощрена през 2010 г. от ВСС с отличие, "Служебна благодарност и грамота".

Обръща се внимание на притежаваните от съдия Костова лидерски качества, помагащи ѝ убедително да отстоява собствени позиции, на спечеления авторитет като справедлив и безкомпромисен магистрат, на почтеността и желанието ѝ за постоянно усъвършенстване.

Предлаганата от тях кандидатурата е на качествен юрист и достоен човек, способен успешно да се включи във висшия административно-кадрови орган на съдебната власт.

Вчера съдии от Апелативен съд - Пловдив издигнаха кандидатурата на Станислав Петров Георгиев, заместник-председател на Апелативен съд - Пловдив, за изборен член на ВСС от квотата на съдиите.

Припомняме, че Прокурор Гергана Мутафова е предложението на прокурорите от съдебния район на Апелативна прокуратура гр. Пловдив за изборен член на ВСС от квотата на прокурорите.

12 предложения за изборни членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от квотата на прокурорите бяха депозирани до 27 март в деловодството на кадровия орган.

Също така, бившият председател на Софийския районен съд Методи Лалов се самопредложи за изборен член на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, стана ясно от публикация в личния му фейсбук профил.