Специализираният наказателен съд слуша при закрити врата СРС-та по "захарното дело" срещу Гриша Ганчев. Магистратите уважиха искането на адвокатите заседанието да се засекрети в тази част, тъй като ще бъдат огласени факти от личния живот на подсъдимите.

Припомняме, че Ганчев и още 9 подсъдими отговарят пред спецсъда за избягване на плащане на данъци в размер на 711 580 лева чрез продажба на захар, произведена в Бургаските и Девинските захарни заводи.

Зацикли „Захарното дело” срещу Гриша Ганчев

Зацикли „Захарното дело” срещу Гриша Ганчев

Спецсъдът е спрял процеса срещу подсъдимата Камелия Мирчева

Адвокатът на Гриша Ганчев - Татяна Дончева помоли съда да бъде отменена датата на следващото заседание - 16 март, заради ангажименти покрай предизборната кампания. Дончева допълни и факта, че тя е единствен адвокат на Гриша Ганчев.

Съдията обаче отказа с аргумента, че вече са отменени 10 заседания за предишните избори.

Припомняме, адвокат Татяна Дончева беше кандидат за президент при предишната кампания през есента на 2016 г. В момента тя е кандидат за депутат за 44-то Народно събрание.

Очаква се застой по делото срещу Гриша Ганчев

Очаква се застой по делото срещу Гриша Ганчев

Адвокатът му се включва в надпреварата за президент

Дончева все пак и днес напомни да не й бъдат нарушавани избирателните права.

На днешното съдебно заседание по "захарното дело" беше приета съдебно-счетоводна експертиза, въпреки че защитниците възразиха. Оказа се, че експертът Илка Дянкова е работила по експертизата, като е разполагала единствено с два доклада на НАП, но не са й предоставени други допълнителни документи. Адв. Васил Василев заяви, че тези доклади нямат доказателствена стойност в наказателното производство и се позова на тълкувателно решение на Върховния касационен съд.

Съдът обаче счете, че е право на прокурора да прецени какви доказателства ще представя. Затова нямало пречка да бъде изслушано становището на вещото лице.

Възпрепятствано беше изслушването на друга счетоводна експертиза-тройна, тъй като единият експерт е в чужбина и вече на няколко заседания се оказва, че опитите да бъде призован са неуспешни. Затова бе взето решение той да бъде заменен с друг експерт.