Секретарят на Дискусионен клуб за социална местна политика (ДКСМП) Борис Цветков завежда в Административен съд - София дело срещу промяната в Наредбата за превоз на пътници в обществения транспорт, свързана с новите цени на билетите за градския транспорт в София.

Припомняме, на 12 юни Столичния общински съвет гласува промяна на цената на билетът за пътуване с градския транспорт в София. Беше прието от 1 юли той да струва 1 лев.  

През последните месеци съдът отмени редица решения на СОС и обяви за незаконосъобразни: глобите в градския транспорт, рекламата в превозните средства, местните данъци в частта им за личните автомобили и организацията на движението в града (паркирането) и др., припомнят от ДКСМП.

Очаква се всеки момент по становище на КЗК да бъде отменен и конкурсът за 15-те частни автобусни линии.

Моделът Софиянски се превърна в кръга на Б. Борисов, който не изкара на светло злоупотребите, не предотврати източването на града, а напротив задълбочи проблемите на София, смятат от Дискусионния клуб.

В писмото, изпратено до медиите се казва още:

Дали ще е трасето „Мизия", дали ще са абитуриенти, ремонт, сняг или „селяните", на кмета все някой му пречи! Факт е, че при такава компетентност транспортният проблем няма да се реши с вдигане стойността на билетите на градският транспорт нито ще се промени качеството му! Най-много да се повишат спонсорските суми за ГЕРБ от транспортни фирми или отново да пофантазираме за хипотетични схеми с въздушни трамваи, кръстовища на N нива и паркинги, за които мечтаем от години!

Кога кметът Бойко Борисов ще си изпълни обещанието за пълен регистър на имотите в София?, питат още от клуба и подчертават бездействието на Борисов за разкриване корупцията в общината.