Прокуратурата в Гоце Делчев предаде на съд Геновева К. по обвинение за извършени от нея непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и съпротива срещу полицейски служители.

Спорове между собствениците на два съседни имота - представителите на "Б.М. - С." ООД и от другата страна - съпругът на обвиняемата - предизвикали подаване на заявление за трасиране на границите на имотите.

Трасирането било насрочено за 8 ноември 2016 г. Трябвало да бъдат определени границите на недвижим имот в града и даване на строителна линия и ниво на строежа на разрешена ограда.

На дружеството било издадено разрешение за строеж, след което били предприети действия по разчистването на имота. Собствениците на единия имот направили изкоп за издигане на ограда. Геновева и мъжът й не били съгласни с това. Те смятали, че така се отнема от площта на техния имот около 10 кв. м.

Когато специалистите дошли на място, за да извършат трасирането, с оглед избягване на евентуален конфликт между съседите, те били придружени и от полицаи.

Геновева обаче била твърдо решена да не допусне пристигналите на място общински служители и геодезисти да изпълнят задълженията си. Със стол в ръцете тя влязла в изкопа и седнала в него.

Жената всячески се опитвала да попречи на извършването на трасирането на имота. Геновева гонела присъстващите специалисти, спорела с тях, не изпълнила разпореждането на полицаите да се отдръпне, съпротивлявала се на отвеждането й от изкопа, направила опит да счупи измервателен уред.

Геновева започнала да рита служителя на реда и да отправя ругатни. Въпреки многократни увещания, в това число и от съпруга й, близо час тя не преставала да блъска и да обижда.

Жената дори се хвърляла по лице в калта, категорично отказвала да стане, симулирала здравословни проблеми и демонстрирала пренебрежение към органите на реда.

В крайна сметка, трасирането на съседния имот не било направено.

За извършените от Геновева непристойни действия, съпроводени със съпротива срещу служителите на полицията в Гоце Делчев, обвиняемата е предадена на съд, като предстои насрочване на делото.