Съдят жена от Варна за укриване на над 200 000 лв. данъци, съобщават от прокуратурата.

49-годишната жена е обвинена, че при условията на продължавано престъпление е избегнала плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Тя дори потвърдила неистина - несъществуващо право на данъчен кредит по несъществуващи покупки.

В периода октомври 2013 г. - септември 2014 г., в качеството си на пълномощник на собственика и представляващ частна фирма, обвиняемата успяла да избегне плащането на ДДС в размер на 205 742,21 лева.

Това ставало като включвала в месечните отчети на фирмата фактури за фиктивни сделки, които били оформени в дневниците за покупки и продажби на дружеството и приспадала неследващ се данъчен кредит за тях.

От извършената данъчна ревизия станало ясно, че липсва кадрова, техническа и технологична обезпеченост на фактурираните доставки, както доказателства за реално извършване на такива доставки, уточняват от обвинението.

Ако жената бъде призната за виновна може да получи от 3 до 8 години лишаване от свобода и конфискация на част или на цялото имущество. Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

На 3 г. условно се договори варненец за укриване на данъци

На 3 г. условно се договори варненец за укриване на данъци

Мъжът се е признал за виновен пред съда