Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов освободи Сийка Милева от поста говорител на главния прокурор, съобщава bTV.

Тя ще продължи да работи във Върховната касационна прокуратура.

Припомняме, по-рано по искане на Сарафов бяха освободени всички зам.-главни прокурори. Като мотив пред Прокурорската колегия на ВСС той посочи, че иска да сформира екип от хора, на които има доверие и с които споделя общи принципи и ценности.

Сарафов закри Експертният съвет към главния прокурор

Сарафов закри Експертният съвет към главния прокурор

Съветът бе създаден през 2020 г. по инициатива на Иван Гешев

Ивелина Христова беше назначена за нов директор на Националната следствена служба, начело на която беше Сарафов, преди да бъде избран за и.д. главен прокурор.

Сарафов закри Експертния съвет към главния прокурор, създаден през май 2020 г., в който участваха представители от областта на правото и бивши магистрати. Настоящият обвинител номер едно изиска и информация от МВР за охраната на Любена Павлова и други свидетели по наказателни дела от вътрешния министър Калин Стоянов.

Причината за искането му е оповестена публично информация от бившия МВР министър Иван Демерджиев за такива случаи, както и необходимостта от оптимизиране на взаимодействието между прокуратурата и вътрешното министерство в тази област.

Борислав Сарафов иска да знае поименно МВР кого охранява

Борислав Сарафов иска да знае поименно МВР кого охранява

И дали не се хаби ресурс