"Има повече комуникация между полицейските органи с формалните и неформални лидери и организатори на протестните мероприятия. Това е една от причините за нормализиране на обстановката", увери комисар Радослав Стойнев на брифинг в СДВР.

По време на вчерашните протести не били допуснати нарушения на обществения ред и нямало индикации за провокации на снощния протест. Шествието на демонстрантите преминало по бул. "Цар Освободител" до Орлов мост, с отклонение до БНТ и обратно.

Столичната полиция благодари за отношението и гражданското поведение на участващите в протеста и подкрепата на органите на реда за обществения ред.

Протестът в София приключи без инциденти

Протестът в София приключи без инциденти

Демонстрацията прерасна в шествие из столичните улици

Въпреки това от проведения вчерашен протест са задържани 7 души, като от тях един бил задържан с нож, друг с наркотични вещества и двама без документи за самоличност. Задържани са и трима души за счупено стъкло на автомобил. Изяснява се персоналната вина на всеки един от тях и комисар Стойнев не знае дали ще има последваща мярка за задържане.

Все още тече проверката за наличието на полицейско насилие пред сградата на Министерския съвет. Когато проверката приключи, тогава информацията ще бъде оповестена пред медиите.