Пернишкият сериен убиец Станислав Ангелов (Сиси) разказа пред спецсъда подробно за убийствата, които му били поръчани от групата на "Килърите" 3, делото срещу които се гледа от Специализирания съд.
Излежаващият 30 години затвор посочи какво знае и за двете покушения срещу тартора на групата Бай Васо (баща на убития през 2005 пернишки наркодилър Райко Кръвта).

Първото било в неговото село, където бил прострелян с пушка в областта на главата, но не се стигнало до фатални последици. Сиси не знае кой е извършителя.
10 дни преди "Килърите" да убият Хайо (извършител е именно Сиси) обаче срещу Бай Васо имало отново покушение. Милчо ми се обади една сутрин и каза да отида да видя какво става с дъртия (б.р- така Милчо наричал Бай Васо), понеже го простреляли. Когато Ангелов отишъл, на мястото вече имало полиция. Униформените му казали да се маха, иначе ще има проблеми. "Знам, че едно лице - Асен Китанов - Психото е осъден за това покушение", коментира Сиси. Психото бил близък до Хайо, който не след дълго бил екзекутиран от "Килърите".

Ангелов разкри, че групата е действала от дълги години, като се занимавала с проститутки у нас и в чужбина. Момичета на групата проституирали в Холандия. С тях се занимавал подсъдимия Милчо Петров -Чироза, лихвар под шапката на пернишките килъри. В България с момичетата с жриците се занимавал Калоян Томов. "Водеха ги на дискотека, плащаха им квартирите и после вземаха парите", разказа пернишкия сериен убиец Сиси.

Групата е съществувала дълги години - още преди 2000 г. Чирозът и Кръстьо Кръстев се в миналото се занимавала с кражби на коли. Преди групата е ръководена от Райко -Кръвта, чийто баща Васил Станков (Бай Васо) също е подсъдим по това дело. Райко осъществявал сам ръководството на бандата, но се съветвал с баща си. Всички пари, придобити от дейността, отивали при Бай Васо. Освен мръсните пари, групата изкарвала и средства от законен бизнес на Бай Васо - с безалкохолни напитки.

На 17 януари 2007 г. групата е задържана. Почти всички дилъри били задържани, имало и осъдителни присъди, стана ясно от показанията на Сиси. Въпреки това, по думите му, групата не е преустановявала дейността си. Покойните Теодор Неофитов - Ханс, за чието убийство се преписват "заслуги" именно на "Килърите" и Румен Стефанов - Алф водели непрекъснато нови момчета. Подсъдимият Евгени Миленов също бил в това обкръжение, разказа Сиси. След задържането на част от дилърите, Томов станал по-активен. Именно той снабдявал бандата с оръжия и се занимавал с наркотиците и проститутките.

Алф издържал всички, плащал на адвокати и дори издържал семействата на задържаните дилъри. Сиси разказа, че знае за отвличането на момче на име Марио от Перник. Той дължал пари на групата, поради което го отвлекли и държали като заложник в апартамент в София. Сиси с лекота призна, че именно той и Димитър Начков отвлекли Марио и го завели в квартирата, която била предназначена за проститутки. Подсъдимият Йордан Стефанов пък пазел заложника. В един момент обаче трябвало да решат дали да го убият или да го пуснат, тъй като полицията се активизирала и започнала да търси момчето. Димитър Начков се срещнал с мъж на име Чочо. Той гарантирал, че ще върне парите, за да пуснат Марио. Йордан Костадинов закарал Чочо до бензиностанция и го пуснал.

Сиси разказа за убийството на Красимир Стоянов - Мотореца, но не се сети кога точно е било то - ориентировъчно между 2002-2003 г. Свадата по този случай възникнал заради конкуренция в наркобизнеса. Моторецът държал бизнеса с упойващите вещества.

Трагична съдба застигнала и Атанас Пашин, който не принадлежал към тяхната група. В основата на тази екзекуция отново е конкуренцията на наркопазара, а физическите убийци - Алф и Райко Кръвта.

Сред жертвите на "Килърите" е и Димитър - Гуменият. Сиси го определи като "некоректен дилър", поради което Райко Кръвта го удушил в апартамент. "Когато разбрах за Гумения, бях вързан", призна Сиси, който се занимавал по онова време с "черно тото".

По думите му, в деня на убийството всички събирачи на залози в града били задържани, само Сиси останал да събира залозите по телефона. Сред тях имало и няколко лица от групата на "Килърите" 3. Сиси не бил сред прибраните от полицията, тъй като не е бил в дома си. След случката бил извикан в квартирата на Алф под предлог, че трябва да оправят. Докато си развързвал обувките, бил повален на земята.

Мислили си, че Сиси е изпял на полицаите за убийството на Гумения. По тази причина му вързали очите и извикали някакъв полицай, който трябвало да разпознае дали той е доносникът. След като станало ясно, че Сиси е верен на групата, бил развързан. "Доверие се печели, не се дава", измъдрил Милчо.

Сиси подробно описа и механизма на действие на групата относно наркобизнеса. Бандата била известна с това, че предлага най-чистия хероин. Търсеше се качествен наркотик, разказа Сиси. Милчо събирал приходите от дрога и разпределял възнагражденията за момчетата. Именно той е разработил цялата схема за наркотиците.  

След това известният пернишки убиец разказа за схемата с "черното тото". Сиси, Костадинов и други момчета приемали залозите и се отчитали 2 пъти седмично. Коефициентът е бил 1/10 над законния. Парите се залагали три дни. Като свърши тиражът, групата плаща на спечелилите, ако има такива, респективно загубилите пък трябвало да плащат на групата. Сиси, Ханс и Димитър Начков биели нередовните платци. Два пъти в седмицата на момчетата се правели ревизии.

Не са малко и жертвите на бруталните убийства, които дължали пари от лихварството. Ханс, Милчо и Сиси давали заеми. Основната лихва за месец била 20%. Иначе някои си залагали движимо и недвижимо имущество. Нередовните длъжници били бити и притискани, за да си върнат задълженията. В противен случаи - убивани.

Покушението срещу Хайо е именно заради дрога и разчистване на сметки, посочи Сиси.

Той разказа как се е случило и убийството на други две жертви на "Килърите"- Кръстьо Кръстев и Бойко Славчев. За техните екзекуции Сиси е разбрал от шефа на БОП - Роберт Петров. "В неговия офис ми каза, че групата е стигнала вече дотам, че вече се самоизбива", посочи Сиси и поясни, че именно Петров му разкрил, че Бойко и Кръстьо вече са покойници.
По думите на Сиси в кървавата нощ с жертвите са били Алф и Ханс и Милчо. Сиси обаче не знае кой е стрелял, знае само, че оръжието на убийството е "Скорпион".