Окръжна прокуратура - Русе ще внесе обвинителен акт срещу Северин Красимиров и ще поиска налагане на най-тежкото наказание. 

Назначената петорна комплексна съдебно медицинска психологична и психиатрична експертиза на Северин сочи категорично, че е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

Северин е обвинен за изнасилването и убийството на Виктория Маринова на 06.10.2018 г. в гр. Русе. Изнасилването е особено тежък случай на престъплението, а убийството е извършенос особена жестокост и по особено мъчителен начин за пострадалата, се посочва от прокуратурата.

Експретизата заключава, че Красимиров е с лека умствена изостаналост и е емоционално нестабилна личност - импулсивен тип, но може да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Той е без фундаментални разстройства в базисни сфери от психичната дейност, които да нарушават основните му психични годности. Затова и може да участва в наказателния процес и да разбира смисъла и значението на извършваните следствени действия и да разбира смисъла на наложеното наказание.

Северин - с умствено изоставане и с решение на ТЕЛК

Северин - с умствено изоставане и с решение на ТЕЛК

Остава в болницата към затвора в Ловеч за 30 дни за пълна експертиза

От прокуратурата посочват още, че е извършена експертиза за това дали установените още в Германия следи от наранявания е възможно да са получени в резултат на оказана от жертвата съпротива.

Северин Красимиров бе задържан в Германия при изпълнение на издадена от прокуратурата Европейска заповед за задържане и бе екстрадиран в страната ни.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди вземането на досъдебното производство на специален надзор и по него се извършват интензивни следствени действия от екип от прокурори.

Северин: Виновен съм, ще излежа

Северин: Виновен съм, ще излежа

Съжалява за стореното

До момента са разпитани 30 свидетели и са назначени 19 експертизи. Извършени са множество първоначални и допълнителни огледи на местопрестъплението и на веществени доказателства, както и претърсвания и изземвания. Изискани и получени са справки от мобилните оператори и медицинска документация.

Северин Красимиров е с мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Припомняме, че на 7 октомври стана ясно, че административният директор и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN Виктория Маринова е убита по време на своя дневен крос край Дунава.

На 9 октомври бе задържан заподозрян мъж, който води скитнически живот в Русе. Часове след като е разпитан той бе освободен.

Обвиниха Северин Красимиров за изнасилване и убийство

Обвиниха Северин Красимиров за изнасилване и убийство

След разпита му в Русе е открит телефонът на журналистката

Северин Красимиров бе задържан от германските власти на 10 октомври -осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде.

Пред германските власти обвиняемият е признал за убийството на Маринова, но отказал да говори за каквото и да било сексуално посегателство върху нея.

Извършителят е засечен въз основа на ДНК анализ, като данните са съвпаднали на 100% с намерените доказателства.

Спрямо Северин прокуратурата повдигна задочно две обвинения - за изнасилване и убийство.

Северин няма да получи лукс килия, отсече Цачева

Северин няма да получи лукс килия, отсече Цачева

По думите ѝ той ще разполага със стандартните условия в затвора

На 17 октомври 21-годишният Красимиров пристигна на летище "София" с полет от Хамбург. Той беше придружаван от полицаи от България и Германия.

Ден по-късно официално му бяха повдигнати две обвинения - за изнасилване и убийство.

На 19 октомври преди началото на заседанието за разглеждане на мярката му за постоянно задържане под стража, той заяви пред медиите, че е виновен и ще приеме всяка присъда, която му бъде поставена.

След това съдът реши Северин да бъде изпратен за изследване в психиатрично отделение, като срокът за лечение бе 30 дни.