Водачът, който през изминалия ден удари с микробус полицейски бус е с богато криминално минало. Това заяви пред БНТ говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова. Тя уточни, че той е осъждан за кражби, хулиганство и измама, като е изтърпял наказанията си за това.

Петрова допълни, че шофьорът не е имал валидно свидетелство за управление на МПС.

По думите на говорителят на СГП водача го очаква наказание до 10 години лишаване от свобода за каналджийсто и до 12 години лишаване от свобода за причиняване на умишлено ПТП.

Петрова посочи, че полицейският бус не е препречил пътя на микробуса с мигрантите. В момента в който буса завива, водача губи управление над превозното средство, заради несъобразената скорост, удря се в мантинела и след това в полицейския бус, който е чакал на безопасно място да се включи в преследването.

От СГП уточниха, че мигрантите са 12 на брой - 10 от Сирия и 2 от Йемен. Разпитите им продължават. Те са влезли в страната през Турция и са пътували към Централна Европа.

Припомняме, че през изминалия ден микробус с мигранти се вряза в полицейски бус. При инцидента пострада тежко един полицейски служител. Заради случая главният секретар на МВР и неговия заместник подадоха оставки.

СДВР: Удареният полицейски бус не е препречвал пътя на мигрантите

СДВР: Удареният полицейски бус не е препречвал пътя на мигрантите

Полицаите не са разполагали с лента за принудително спиране на МПС