12 000 лева били постъпили по сметката на камериерката, изритана в главата от шведския турист Ралф Сундберг. Това потвърди нейният адвокат Станко Кралев пред БНР. 

Припомняме, шведът Ралф Сундберг изрита камериерката Диана Петкова в главата. Това стана в хотел в "Слънчев бряг" на 6 юни 2017 г. Сундберг изрита жената без видима причина

Арестуваха швед, пребил камериерка в Слънчев бряг

Арестуваха швед, пребил камериерка в Слънчев бряг

Пребил жената с особена жестокост

12 хил. лв. са постъпили по сметката на Диана Петкова, потвърди адвокатът ѝ Станко Кралев.

Това е резултатът от Гражданското дело, което се води и сумата е постановена от съда - обезщетение за причинени неимуществени вреди, болки и страдания

Оставиха в ареста за постоянно шведа, откраднал такси в Несебър

Оставиха в ареста за постоянно шведа, откраднал такси в Несебър

Определението на съда подлежи на обжалване

Припомняме, след като бе арестуван, шведският турист Ралф Сундберг се размина първоначално с глоба. Заради това лидерът на БСП Корнелия Нинова написа в социалните медии, че иска да знае името на съдията, взел това решение.

"Аз съм българка и искам да знам името на съдията, унижил достойнството ни, оценил подигравката на безпаметно пиян чужденец с една българска жена на 4500 лв. Искам да знам мотивите му и да го питам - освен закона, какво му говори съвестта. Помогнете ми да намеря госпожа Петкова. Искам да я погледна в очите и да й се извиня", написа Нинова и поиска среща с главния прокурор Сотир Цацаров.

В отговор от Съюза на съдиите поискаха тя да се извини на тях.

Година по-късно австрийски турист удари камериерка на Златни пясъци.