При спецопераци в Сливен в момент на сделка са задържани трима криминално проявени мъже, 49-годишния Р.Д., 36-годишния А.А., 29-годишния С.Л. и две жени, на 23 и 30 години, всички от Сливен.

Полицейските служители са иззели от задържаните около 30 г жълтеникаво вещество на кристали, реагирало при полевия тест на метамфетамин и около 15 г канабис. От мястото са иззети прекурсори и други вещества, предмети и компоненти, необходими за производство на високорискови синтетични наркотици.

На 30 януари екипи на ОДМВР-Сливен от сектор "Противодействие на криминалната престъпност", Специализираното тактическо звено за бързи действия и сектор "Криминална полиция" към РУ-Сливен са проверили адрес в квартал "Нова село" в Сливен.

Петимата са задържани за 24 часа. Уведомена е Окръжна прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство. С прокурорско разпореждане за 72 часа е задържан 49-годишният Р.Д., многократно регистриран и осъждан за разпространение и притежание на наркотични вещества. Работата по случая продължават разследващ полицай и служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към ОДМВР-Сливен.

Полицаите в Сливенско разбиха 2 нарколаборатории за ден

Полицаите в Сливенско разбиха 2 нарколаборатории за ден

7 души са задържани

От началото на 2018 г. в поделенията на ОДМВР-Сливен са задържани общо 45 души за притежание и разпространение на наркотични вещества. Образувани са 28 досъдебни производства. На територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица полицейски патрули ежедневно извършват проверки и осъществяват контрол за противодействие на престъпления, свързани с наркотици.