След 8-часово заседание, Специализираният наказателен съд реши да остави в ареста Атанас Мечев, обвинен в ръководство на организирана престъпна група за разпространение на наркотици, съобщиха от СНС.

Съдът уважи искането на Специализираната прокуратура, за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Мечев и още четирима участници в групата - Ивайло Говедарев, Николай Загорчин, Славчо Джупанов и Христо Гърков.

Мечев, известен още като Гаргата, и другите четирима наркодилъри  и бяха задържани в неделя при полицейска операция.   В Банско бяха претърсени редица домове, за които е имало данни, че се използват за наркобизнес.

„След като прецени доказателствата по делото, както и съобразявайки свидетелските показания, съдът намери, че няма опасност обвиняемите да се укрият, но че е налице обосновано предположение за авторството на деянието за всеки един от обвиняемите лица, както и че е налице опасност да извършат друго престъпление.” – посочват от СНС, като допълват, че деянието на петимата е с висока степен на обществена опасност.

Според информация на прокуратурата, групата е действала от януари 2015 г. на територията на Банско, Разлог и София. Разпространявала е предимно кокаин и марихуана.

Името на Мечев се свързва с друг наркобос Христофорос Аманатидис–Таки, за когото той е работел.

Определението на СНС подлежи на обжалване пред Апелативния специализиран наказателен съд. В случай, че бъде подадена жалба, делото е насрочено за 14.06.2016 г.