Спецполицаи разбиха мощна организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Масираната полицейска операция стартирала тази сутрин на територията на Златица и продължава и в момента.

Действията са насочени към неутрализирането на организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества и акцизни стоки без бандерол. До момента са претърсени седем адреса, задържани са девет души, част от които са осъждани за кражби и други престъпления.

По първоначални данни те се занимавали с разпространение на дрога в Златица, Пирдоп, както и в съседни райони. При претърсване в домовете на задържаните са били открити и иззети наркотични вещества - марихуана, метамфетамин в таблетни и прахообразни форми, електронна везна, около 2 кг насипен контрабанден тютюн и 20 стека цигари от различни марки без акцизен бандерол, незаконно притежавани боеприпаси, около 20 мобилни телефона, СИМ карти, както и други вещи, имащи отношение по доказване на престъпната им дейност.

От деветимата задържани в ареста на местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа ще останат П.С. (25 г.), известен за хулиганство и кражби, Г.Ц. (35 г.), известен за кражби и осъждан, Н.И. (22 г.), Г.И. (22 г.), К.Д. (23 г.) и братята Р.Д. (28 г.) и Б.Д. /25 г./, по-младият от които също е известен на органите на реда за разпространение на наркотични вещества.