Специализираната прокуратура внесе искане за определяне на най-тежка мярка за неотклонение "Задържане под стража" на Миню Стайков, който е обвинен в злоупотреби с европейски фондове.

Очаква се съдът за насрочи час на делото по мярката днес.

Срещу Стайков е повдигнато обвинение за ръководене на престъпна група за държане и продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

На 5 септември 2018 г. специализираната прокуратура започна разследване и влезе в офисите на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД.

Миню Стайков искал отвод на прокурор, който бил близък с негови конкуренти

Миню Стайков искал отвод на прокурор, който бил близък с негови конкуренти

Прокуратурата отхвърлила исканията на Стайков

Ден по-късно стана ясно, че тя е повдигнала обвинения на осем души за участие в организираната престъпна група, ръководена от Миню Стайков.

През декември Стайков беше оставен за постоянно в ареста.

С решение на Специализирания апелативен съд от 26 март 2019 г. Стайков бе върнат в ареста. Той ще бъде лекуван в МВР болницата под охрана.

Този месец бизнесменът поиска отвод на наблюдаващия прокурор по неговото дело Ангел Кънев с мотивите, че Кънев имал връзки с негов конкурент(собствениците на "Винпром Пещера"), както и че упражнил натиск върху обвиняем.

Миню Стайков остава в ареста

Миню Стайков остава в ареста

Съдът прецени, че той може да се лекува в болницата на затвора…