Специализираната прокуратура е приключила разследването си по делото КТБ. Разпитани са повече от 400 свидетели. Изготвени са 90 експертизи от 27 вещи лица. Обемът на събрания доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1000 тома.

1100 дела срещу длъжници водят синдиците на КТБ

1100 дела срещу длъжници водят синдиците на КТБ

Тяхната цел е спрат осуетяването на събирането

18 лица са привлечени като обвиняеми, като от прокуратурата посочват, че обвиненията са окончателни и прецизни, описани в над 5000 страници.

35 хиляди страници обвинение готвят по делото КТБ

35 хиляди страници обвинение готвят по делото КТБ

Румяна Арнаудова увери, че няма да изтече срокът на давност

От вчера, 21 февруари е започнало предявяването на материалите по делото на обвиняемите и техните защитници.

Като обвиняеми по делото са привлечени:

Цветан Василев, Снежанка Велева-Стефанова, Маргарита Голева, Александър Панталеев, Красимир Хаджидинев, Георги Христов, Мария Димова, Маргарита Петрова, Елена Инджева, Светлана Георгиева, Георги Зяпков, Румен Симеонов, Борислава Тренева-Кючукова, Елка Стойкова, Рангел Стойчев, Илиан Зафиров, Цветан Гунев.

Цветан Василев съди за клевета свидетели на прокуратурата по аферата „КТБ”

Цветан Василев съди за клевета свидетели на прокуратурата по аферата „КТБ”

Сръбските власти не раздавали чуждите граждани на искащите ги държави

Реализирането на правомощията на прокурора по чл.242 ал.1 от НПК /вкл. и повдигане на обвинение с обвинителен акт/ зависи от времето, в което обвиняемите и техните защитници ще се запознаят с материалите по делото, както и от техния добросъвестен подход.

Специализираната прокуратура е в готовност да внесе обвинителния акт след предявяване на материалите по разследването.

Според изявлението на прокуратурата действията по разследването по делото "КТБ" са приключили в кратки срокове предвид изключителната фактическа и правна сложност на казуса.

Наблюдаващият делото „КТБ” оглави спецпрокуратурата

Наблюдаващият делото „КТБ” оглави спецпрокуратурата

Иван Гешев е избран с 9 гласа "за"

Поради обществената значимост и интереса на огромен брой български граждани към хода на досъдебното производство и след разрешение от наблюдаващите прокурори, ще бъде публикуван и пълният текст на предявените обвинения.

В момента се извършва техническа обработка на постановленията за привличане, за заличаване на личните данни и банковата информация в тях. Обработват се всички над 5 000 страници постановления за привличания. Поради това обвиненията, със заличени лични данни, ще бъдат публикувани в следващите дни, уверяват още от прокуратурата.