Специализираният наказателен съд е върнал на прокуратурата делото срещу бившия шеф на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров, съобщи БНР.

Стана ясно, че съдията по делото Николай Димитров е прекратил делото заради противоречия в обвинителния акт срещу Александров. Противоречията били отстраними, но съществени и ограничаващи правото на защита на обвинените.

Противоречие имало между диспозитива и обстоятелствената част на обвинителния акт. Преди да върне делото отново на спецсъда прокуратурата трябва да съобрази и да изчисти противоречията в обвинителния акт.

Обвиняват четирима от Фонда за лечение на деца в чужбина

Обвиняват четирима от Фонда за лечение на деца в чужбина

Финансирано било двегодишно обучение по английски и немски език на служители на Фонда

Припомняме, на 1 август тази година Спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу четирима служители на Център "Фонд за лечение на деца". Обвинени бяха бившият директор на фонда Павел Александров, старши експертът Татяна Радева, главният експерт Станислава Горанова и и контрольор на дейността на фонда. Тогава срещу Павел Александров бяха повдигнати 6 обвинения.

Скандални нарушения във Фонда за лечение на деца разкрива секретен доклад

Скандални нарушения във Фонда за лечение на деца разкрива секретен доклад

Според него са били допуснати

Според обвинителния акт Александров и тримата му подчинени служители на Фонда за лечение на деца в чужбина са действали като организирана престъпна група. Те харчели неправомерно средствата на фонда, като действията прехвърляли задълженията им към Националната здравноосигурителна каса.

Адвокатът на Павел Александров Диана Ангелова обаче е заявила, че не била запозната с разпореждането делото да се върне в прокуратурата. Тя не разполагала и с обвинителния акт срещу клиента ѝ.

ГДБОП удари Фонда за лечение на деца в чужбина
Обновена

ГДБОП удари Фонда за лечение на деца в чужбина

В ареста са 8 души, включително шефът на фонда Павел Александров

Обвинителният акт ще бъде връчен на Ангелова и на останалите адвокати и подсъдими в делото след като процесът бъде насрочен за разглеждане в публично заседание.