При внезапна проверка експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив съставиха акт за установяване на административно нарушение на физическо лице заради нарушение на Закона за управление на отпадъците (ЗУО).

Проверяващите са установили, че в незаконна постройка с двор на около 4 кв. м на ул. "Крайна" 45-годишният мъж е струпал отпадъци. Те са основно от алуминий, черни и цветни метали. Сред боклуците има и парчета желязо, чували с кабели, както и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване с неустановен произход.

Дейността на лицето е напълно незаконна - то няма издадено разрешително за дейности с отпадъци. Предвидената в ЗУО санкцията за подобно нарушение е в размер от 1400 до 4000 лева.

Нарушителят е установен при съвместна проверка на РИОСВ - Пловдив, Шесто РУ на ОД на МВР - Пловдив и представители на район "Източен" като част от по-мащабна кампания за предотвратяване на изгарянето на отпадъци от жители на квартала в поречието на река Марица.

Проверките по акцията продължават.