Върховният касационен съд (ВКС) отхвърли окончателно жалбата на Максим Стависки срещу обратния иск на застрахователя му по застраховката „Гражданска отговорност", с който трябва да заплати сумата от 134 912 долара обезщетение за причинени имуществени на Мануела Горсова вреди заедно със законовата лихва.

Мотивите на защитниците му бяха, че на пострадалото в тежката катастрофа момиче не са причинени имуществени вреди, тъй като за лечението й е платено от дарителската сметка, открита след инцидента.

Според върховните магистрати обаче няма нищо общо между дарителската сметка и задълженията на ответника в лицето на Стависки.

Решението на съда означава, че се отхвърля жалбата на спортиста срещу заведения срещу застрахователната компания „Дженерали" иск. Самият застраховател обаче не го оспорва в съда.

Припомняме, на 22 ноември 2011 година Мануела Горсова спечели делото срещу застрахователя на Максим Стависки. Тогава Софийският апелативен съд отмени решението на градския съд и осъди Дженерали да заплати на семейството на момичето 189 хиляди долара, които след това застрахователят да си ги предяви като иск от Максим Стависки, причинил катастрофата, при който пострада Мануела.

Междувременно, пред news.bg родителите на Мануела изтъкнаха, че са възмутени от факта, че неизвестни за тях адвокати искат да си припишат спечелването на делото. Те подчертаха, че единствена заслуга за това има адвокатският екип Христова-Георгиев.

През лятото на 2007 година на пътя край Ропотамо колата, в която пътуваше Мануела Горосова, бе блъсната от Хамъра на шампиона по фигурно пързаляне Максим Стависки. В резултат шофьорът на младежката компания загина, а момичето изпадна в така нареченото състояние на будна кома, с изключително тежки увреждания.