Стрелецът от Манастирище убил съселянина си с незаконно притежаван боен пистолет. Това съобщи пред bTV главният скеретар на МВР Ивайло Иванов.

В дома на задържания са били открити и боеприпаси.

Припомняме, вчера 44-годишният психичноболен мъж се барикадира в дома си във врачанското село след убийството, но в крайна сметка беше обезвреден от спецсилите на полицията след двучасова операция.

Близки на жертвата разказаха, че убийството е станало в ранния следобед.

Мъжът стрелял по преминаващ покрай дома му автомобил, в който били двама братя. Улучен е 33-годишният шофьор. След стрелбата колата изминава още триста метра и се удря в кофа за боклук, а пострадалият издъхва на път за болницата. Те твърдят, че от три дни стрелецът ги следял, когато са минавали покрай него, и очевидно е кроял някакви планове.

Задържаха барикадиралия се мъж, който застреля свой съселянин
Обновена

Задържаха барикадиралия се мъж, който застреля свой съселянин

На място има екипи на полицията

Главен комисар Георги Гайков от СОБТ обясни, че чрез прилагане на тактическа хитрост от страна на командосите от СОБТ, мъжът не е успял да окаже съпротива.

Местните жители са сигнализирали многократно, че съседът им е опасен. Дори са организирали подписка, но без успех.

Иванов поясни, че мъжът е диагностициран от 2007 г., многократно е бил настаняван в специализирани заведения, за последно - миналата година, но след това е освободен.

Законът за такива е такъв - ние не може да осъществим наказателна отговорност, обясни МВР секретарят.