Три деца са пострадали при демонстрация по повод Деня на детето - 1 юни в Силистра. Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина, съобщиха от Апелативна прокуратура Варна.

Няма опасност за живота им. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 % по гърдите, краката и врата.

Временно отстраниха от длъжност директора на полицията в Силистра

Временно отстраниха от длъжност директора на полицията в Силистра

Причината е инцидента с 3 пострадали деца

Около 11 часа на стадион "Доростол" в Силистра полицията в града е извършила демонстрация по залавяне на престъпник. Проявата е била заключителна по програмата "Ваканция, здравей", която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра. На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина "Иглика - 2". Децата били на разстояние около 50 метра от мястото на демонстрацията.

Следовател от Окръжната прокуратура в Силистра оглежда мястото на инцидента. Образувано е досъдебното производство по член 338, ал. 3 от НК, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който при работа с взривни вещества причини по непредпазливост телесни повреди на едно или повече лица.

Предстои съдебно-техническа и съдебномедицински експертизи да установят причините за инцидента.