Момчето, което уби по особено жесток начин 82 годишна възрастна жена в пловдивския квартал „Столипиново", е било със сериозни психически отклонения. Това е установено при направената проверка след случая от петък.  

Майката на детето също е имала психическо разстройство, което обаче никога не е лекувано. Тя проституира от 12-годишна и малко след престъплението не е знаела къде се намират двете й деца.

Поне три институции носят вина за случилото се, коментира Петко Василев, секретар на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни пред радио Пловдив. 

Той визира конкретно самата комисия, детската педагогическа стая към полицията и кварталните полицейски отговорници.

Специалистът в борбата с детската престъпност обвини цялата обществена система, и изтъкна, че преди години лекари от психодиспансера са държали на отчет потенциално опасните лица с психически отклонения, включително и деца.
Петко Василев посочи, че заради причините за трагедията, лично той ще си подаде оставката.

Никоя от институциите не е била сигнализирана за проблема с десетгодишното момче, коментира криминалистът от 6 РПУ Николай Кирков.
Оказва се, че всички в махалата са знаели за престъпното поведение и психичните отклонения у детето, но дори и детска педагогическа стая не е знаела за това, твърди криминалистът.