Бизнесменът Йоско Исаев, управител на фирма "Плевенски хляб", съобщи, че той е подал сигнала до Окръжния прокурор, при който с подкуп в Плевен бяха хванати прокурор и негов авер.

Той е заявил, че е бил изнудван от Илиян Михайлов и прокурора Георги Велков, след което двамата бяха арестувани при акция на ДАНС, МВР и Софийска градска прокуратура, съобщи БНР.

Исаев поясни, че е бил измамен от Михайлов, че ще може да си върне собственост над мелница в Славяново, след като бъде спечелено дело срещу "Октопод Инвест Холдинг", чиито обвинителен акт е изготвен от прокурора Велков.

Исаев осъзнал, че бил измамен от Михайлов и делото ще бъде загубено. Той посочи, че лично е дал 15 000 лева белязани пари на прокурора и 8 000 на Михайлов преди двамата да бъдат арестувани с парите.

Това била третата сума за прокурора. Бизнесменът дал първите 10 000 лева "за да бъде внесен обвинителният акт в съда", а вторият път - още 10 000 лева, "за спиране на делото".

Сигнализирах на Окръжния прокурор за случая, защото осъзнах, че съм изнудван и измамен и исках истината да излезе, каза Исаев.
Той бе категоричен, че не е действал по поръчка на основния подсъдим по делото от другата фирма.

Исаев предостави на медиите три любителски записа на диктофон, които съдържат негови разговори с Михайлов и Велков за паричните им отношения.

Илиян Михайлов, заяви вчера пред журналисти, че парите преди ареста са му били дадени от Исаев, като част от изплащане на дълг към него.

Михайлов обяви себе си и Велков като жертви на постановка, за да бъдат отстранени от делото "Октопод" в качеството си съответно на "основен свидетел" и на "обвинител".

Вчера съдебното дело срещу "Октопод Инвест Холдинг" бе отложено за 17 и 18 декември като съдът не прие самоотводите на тримата прокурори, назначени на мястото на разследвания Велков.