Лаборатория за производство на наркотици е разкрита в София, а трима мъже са задържани при полицейска спецакция, за която съобщихме вчера.

От МВР поясниха, че операцията е предприета след сигнал, че 54-годишен мъж произвежда, съхранява и разпространява наркотични вещества. При извършената проверка служители от СДВР установили, че за целта се използва складова база, намираща се на столичната улица „Чепинско шосе“.

На 9 юни автомобил, който е излязъл от наблюдаваната складова база, е бил спрян за проверка в кв. „Орландовци“. В колата, управлявана от 30-годишен столичанин, са открити полиетиленови пликове с тревиста маса и прахообразни вещества.

При обиск в жилището на мъжа в квартал „Люлин” са намерени още пакетчета с различни наркотични вещества, везна и парична сума.

Наркотиците са иззети, а притежателят им е задържан.  

Вечерта на същия ден пред складовата база на улица “Чепинско шосе” служителите на СДВР са 54-годишния мъж е 37-годишен негов съучастник.

При оглед на територията на склада полицаите са установили, че помещението е пригодено и оборудвано за производство на наркотични вещества.

Открити са прахообразни вещества, тревиста маса, бутилки с различни по вид течности, везни, кантари и съдове.

При последвал обиск в жилището на 54-годишния мъж са намерени 2500 лева и везна.

Установено е, че сред иззетите вещества има 238,63 грама хероин, 11 грама амфетамин, 1 500 грама  марихуана и 3,08 грама кокаин.

Предстои да се установи видът на други иззети вещества - различни течности и 21 кг. прахообразно вещество.

Срещу тримата мъже е повдиганото обвинение за престъпление по чл.354А, ал.1 от НК и им е наложено задържане за срок до 72 часа.

На 12 юни градската прокуратура в София ще поиска налагане на постоянна мярка на задържаните.