Антимафиоти са арестували криминално проявени при специализирана операция тази сутрин в тунел "Траянови врата", съобщи пред bTV журналистът Илхан Андай, който е станал свидетел на акцията.

Задържани са трима мъже с множество криминални регистрации. Те са част от организирана престъпна група за кражби и са били заловени с плячка.

От МВР потвърдиха пред news.bg за провеждането на спецоперацията, като заявиха, че към момента не могат да уточнят какъв е броят на задържаните. Огласяването на подробности по случая се очаква по-късно, след съгласуване с прокуратурата.

По думите на Андай, около 6:30 часа движението в тунела по посока София е било спряно - привидно, заради катастрофа. Преди входа на съоръжението е имало "странно паркирани" коли, спрени от пътната полиция тир и джип. Докато водачи и пътници чакали в тръбата, маскирани спецполицаи се появили и тръгнали към един от блокираните в тунела автомобили.

"Зад нас се чуха крясъци, отнякъде се появиха момчета - маскирани, от спецотряда за борба с тероризма", разказа Андай в студиото на "Тази събота". Един от полицаите е бил с противогаз.