Лицата, с които съм се срещал, не са обвиняеми, подсъдими или криминално проявени. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от БНР, пред съдебните кадровици във връзка със срещата с бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов.

Припомняме, че около срещата се разрази скандал и се стигна до искането на оставката на главния прокурор. Бизнесменът Георги Гергов пък си подаде оставката от ръководството на БСП.

И "Зелените" поискаха оставката на Цацаров

И "Зелените" поискаха оставката на Цацаров

Контролът върху медиите чрез СМС-и ни приближава към режимите в Русия и Турция

Цацаров заяви, че не се срамува и не вижда нищо нередно в срещата си с бизнесмените. Не съм бил на тайна среща в центъра на София, подчерта обвинител номер 1.

Той направи няколкоминутно изявление пред пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), след като темата влезе в заседанието по предложение на шестима от кадровиците.

БСК не е упълномощавала Сашо Дончев да се среща с Цацаров

БСК не е упълномощавала Сашо Дончев да се среща с Цацаров

Не са участвали в задкулисни договорки и политическо инженерство

Сотир Цацаров е категоричен, че не е заплашвал Сашо Дончев, но не се е поддал и на искането му да повлияе на прокурори, които работят по проверка или дело, свързано с "Овергаз".

Цацаров подчерта, че това е чужд сценарий, в който няма да участва. Той се обърна към колегите си с думите, че на тази маса няма сценаристи, но има хора, на които е възложено да изпълняват конкретни сценарии. Сотир Цацаров не посочи конкретните имена, които има предвид.

Лозан Панов: Всички пътища водят към Пловдив

Лозан Панов: Всички пътища водят към Пловдив

Шефът на ВКС очаква да го тричат

Шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов остана неудовлетворен от обяснението на Цацаров. В тази връзка обвинител номер 1 му репликира, казвайки лаконично, че няма да намерение да дава обяснение точно на него.