"Защо мислите, че ме интересува мнението на Корнелия Нинова?" Така обвинител номер едно захапа соцлидерката по днешната ѝ позиция за ЦУМ гейт.

"Станалото с т.нар. ЦУМ гейт е един сценарий", подчерта Сотир Цацаров. Той не защитавал Георги Гергов, но не смятал, че казуса с ЦУМ гейт е причината социалиста да изхвърчи от ръководството на столетницата.

Казусът "Цумгейт" отиде в Брюксел

Казусът "Цумгейт" отиде в Брюксел

Говорителят на главния прокурор отказа коментар

"Не ме карайте да коментирам госпожа Нинова", помоли той. Аферата била използвана от хора от енергетиката, на които действията на прокуратурата не били удобни. Част от тези хора били от БСП.

"Госпожа Нинова е достатъчно умна, за да не бъде изпълнител", лаконично отговори Цацаров на въпроса дали червеният водач е ръководителят на сценария за ЦУМ гейт. Той не искал да пада на нивото на сценаристите на скандала.

Цацаров помни, че в ЦУМ пили вода, а не кафе

Цацаров помни, че в ЦУМ пили вода, а не кафе

"Аз имам приятели, тези не са ми от приятелите", заяви той за Сашо Дончев и Георги Гергов

"Най-вероятно ще изпия две водки и ще се снимам в Youtube", пошегува се обвинител номер едно.

Припомняме, че скандалът се разрази около среща на Сотир Цацаров с бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов в ЦУМ. Случаят, станал известен като "Цумгейт", доведе до оставката на Гергов от ръководството на БСП. По-късно шефът на ВКС Лозан Панов поиска президентът да сформира спецкомисия за казуса, но държавният глава се дистанцира, казвайки, че крамолите във ВСС не са дневният ред.

Няма от какво да се срамувам и да крия по „Цумгейт”, категоричен Цацаров

Няма от какво да се срамувам и да крия по „Цумгейт”, категоричен Цацаров

Достатъчно са се упражнявали върху името му