Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който беше семеен приятел с бившата шефка на СГС Владимира Янева, отрече той да е споменаваният в записите Цветан, който натискал в полза на Янева.

Вторият в ГЕРБ бе кратък в коментара си за изтеклите разговори между двете съдийки, които разтресоха съдебната система и замесиха имената на ключови властови фигури като тези на премиера и на главния прокурор. За Цветанов е възмутителен езикът в разговорите - подобни неща не можело да се казват в правова държава от магистрати.

Ексминистърт гарантира, че от старта на делата срещу него той е прекратил всякаква комуникация с Янева и семейството й и не изпитвал потребност от такава. Все пак той уточни, че подобни термини като "опраскване" не е чувал от устата й. Премиерът Бойко Борисов също не използвал подобни думи.

Борисов не е поставен в зависимост, убеден е Цветанов.

Той заяви подкрепата си за правосъдния министър Христо Иванов и сподели, че утре на гласуването на промените в Конституцията очаква да се съберат нужните 160 гласа.

По думите му позицията на ГЕРБ не се е променяла по темата. Политическите преговори не са спирали в последните няколко дни, издаде дясната ръка на премиера.