Вътрешният министър Цветанов определи някои решения на Апелативния съд като доста озадачаващи.

Това той каза в коментар на решението на САС да пусне от ареста обвинения за убийството на Яна Кръстева - Пламен Трифонов и да му наложи мярка за неотклонение „подписка".

Апелативният съд в по-голямата си част някой път е излизал с много странни и абсурдни решения, все пак говорим за процес, който тече, заяви Цветанов.

Той припомни делото на „Килърите" и че точно Апелативният съд в София е освободил тези, които днес са подсъдими за извършването на поредица убийства в България.

Самият факт, че неглижираха началния етап на едно разследване по една изключително добре функционираща престъпна група за правене на поръчкови убийства - не бих искал да давам оценка на този съд, но мога да ви кажа, че доста са озадачаващи някой път решенията, които се вземат там, заяви вицепремиерът.

Той обяви, че МВР не е спирало да работи по разкриването и документирането на убийството на Яна, но призова да не се коментира съдебното решение. Цветанов изтъкна, че по случая с убийството доказателствата са събрани много професионално.

„Това, което беше важно - да бъдат изведени съответните ДНК-профили на лицата, които могат да бъдат потенциално извършители на това престъпление. МВР беше важно да направи неотложните процесуално-следствени действия, да бъдат събрани годни доказателства от местопроизшествието", допълни още той.

Припомняме, становището на съда за освобождаването на Трифонов е, че нито едно от представените доказателства не го уличава като извършител.