Турция връчи обвинителният акт на бившия граничар Михаил Цонков и колегите му гранични полицаи, съобщи Burgas24.bg. Адвокатът на Цонков - Росен Кожухаров заяви, че 7-дневният срок, който има, за да се запознае с делото, е твърде кратък за организиране на защитата. Делото започва на 13 април 2017 година.

Жалбата срещу граничаря, застрелял турски бракониер, е неоснователна

Жалбата срещу граничаря, застрелял турски бракониер, е неоснователна

Отсъди Европейският съд по правата на човека

Припомняме, Цонков е обвинен за това, че е изпълнил служебните си задължения и като граничен полицай на Република България е стрелял срещу турски бракониер, оказал съпротива на българските граничари. Случаят е от април 2008 година.

Освен Михаил Цонков, обвинени за убийство на турския бракониер Ялчин Ерджан са и Живко Петков, Николай Петков и Николай Костов. До този момент няма искане за екстрадиция на четиримата българи, заяви защитникът на Цонков - адвокат Росен Кожухаров, цитиран от trafficnews.bg.

Пред Съдебната палата в Бургас бе организиран протест. Стотици бургазлии препълниха пространството, с което заявиха категоричната си подкрепа към Цинков.

"Не трябва да допуснем нашите момчета да отидат на дело в Турция, особено в сегашната ситуация", заявиха на протеста бургаски рокери.