Начо Пантелеев, който блъсна и уби легендарния треньор Ферарио Спасов на 11 ноември, е изчезнал, пише "24 часа".

Местни жители твърдят, че 24-годишният мъж от Лясковец, се готвил да избяга при майка си Гина в предградие на Лондон. Те казват, че престъпникът се е явил в ОДМВР - Велико Търново два пъти: веднъж да върне книжката си сам и втори път да даде обяснения по своя воля.

Венцислав Фоти - адвокат на подсъдимия, е заявил, че последният е заплашван и се страхува за семейството си. Впоследствие, източници от разследването са успокоили, че той е под постоянен контрол от властите.

Разследват катастрофите, при които загинаха Ферарио Спасов и Стефка Великова

Разследват катастрофите, при които загинаха Ферарио Спасов и Стефка Великова

Денков обясни, че трябва време, за да дадат резултат мерките срещу войната по пътищата

Полицейските органи са уведомени, че Пантелеев не се намира на адреса си в Лясковец. Те са получили данни, че той се крие в южен град. Почти нулева била възможността да е напуснал пределите на страната.

И не защото има забрана да напуска страната, а защото това би дало на новия прокурор по делото сигурен повод да го върне веднага зад решетките, разсъждават в МВР.

Припомняме, че на 13 ноември по разпореждане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, делото бе иззето от прокуратурата във Велико Търново и бе изпратено за разследване на прокуратурата в Ловеч. Причината за това бе, че обвиняемият Начо Пантелеев е пуснат от ареста с мярка "подписка". По този повод в София бе извикан великотърновският наблюдаващ прокурор, за да даде обяснения за действията си.

Новият наблюдаващ Валентин Вълков е решен да го внесе в съда в рамките на два месеца. Назначил е петорна автотехническа експертиза, за да няма оспорвания и протакане.

Засега не може да бъде изменена мярката на обвиняемия за катастрофата с Ферарио Спасов

Засега не може да бъде изменена мярката на обвиняемия за катастрофата с Ферарио Спасов

Това обясни ръководителят на Районната прокуратура в Ловеч Валентин Вълков