Митничари и гранични полицаи от Русе заловиха скиминг-устройства и огромно количество пластики на банкови карти, съобщава Агенция „Митници."

Оборудването за точене на банкови карти е открито в лек автомобил, излизащ от страната на път за Западна Европа, в който пътували български граждани. Митническите служители открили в автомобила 5 "усти" за банкомати - четци, снабдени с камери за видеозапис на въвеждането на ПИН-кода. Намерен е и специално пригоден телефон, който да предава събраната информация към място, където парите се теглят от сметките на нищо неподозиращите собственици на банковите карти.

В колата имало и други елементи от скиминг-оборудването, както и 141 пластики на банкови карти от цял свят - от такива на банка "Шогун" до карти на български банки.

Огромното разнообразие от карти предполага, че скимингите са били подготвени за монтиране в някои от популярните европейски дестинации, известни шопинг-центрове за местни и туристи от цял в започналия период на голямото предколедно пазаруване.

Лицата са предадени на разследващите органи, посочват още от Митниците.