Предявиха обвинение за длъжностно присвояване на управителя на Фондация "Хелп Карма".

К.К. се яви заедно с упълномощен защитник. Постановлението за привличане в качеството на обвиняем му беше предявено от водещия разследването следовател след разясняване на правата му по НПК.

При разпита на К. К. като обвиняем той се е възползва от правото си да не дава обяснения.

Разследването по делото се води за финансови злоупотреби и неправомерно отклоняване на средства, събрани в рамките на дарителски кампании, организирани от Фондацията.

Обвиниха управителя на HelpKarma за финансови злоупотреби

Обвиниха управителя на HelpKarma за финансови злоупотреби

Запорирани са общо 8,6 млн. лева

При проведеното мащабно разследване е събран голям по обем доказателствен материал, разпитани са десетки свидетели, назначени са данъчни ревизии на юридически и свързани с тях физически лица, като част от ревизиите са приключени, а от други резултатите все още се очаква да бъдат предоставени на прокуратурата.

По мотивирани искания на Софийската градска прокуратура съдът е допуснал разкриване на банкова тайна, както и на данъчна и осигурителна информация. В тази връзка по делото е приобщена обемна относима към предмета на разследване документация. Назначени и изготвени са компютърна, счетоводна и техническа експертиза.

Разследването по случая продължава.

Припомняме, случаят нашумя през ноември миналата година. Тогава се оказа, че за двете години, през които съществува, фондация "Хелп Карма" е набрала 21 милиона лева. До хората в нужда обаче достигнали едва около 13 млн. лева. За сметка на това е установено, че заплатите на служителите на фондацията варират между 40 000 лева и 80 000 лева на месец.

Асоциацията на ПР агенциите следят казуса с HelpKarma

Асоциацията на ПР агенциите следят казуса с HelpKarma

Очакват казуса да не навреди