Условна присъда за "купуване на гласове" получи П. Иванова от Бяла Слатина, съобщиха от прокуратурата. С 450 лева бе глобен мъж от Благоевградско, който гласувал два пъти.

Арестуваха председателя на СИК в село Крушовица за купуване на гласове

Арестуваха председателя на СИК в село Крушовица за купуване на гласове

Две бързи и осем досъдебни производства за купуване на гласове в Плевенско

Подсъдимата сключи споразумение за извършеното престъпление по чл. 167, ал. 2 вр. чл. 26, ал. 1 от НК. По текста на закона: "Който с цел да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат или да гласува на референдум по определен начин поиска или получи имотна облага, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева".

Тя се призна за виновна в това, че през март 2017 г. предлагала пари на различни хора от град Бяла Слатина, за да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия на парламентарните избори на 26.03.2017 г.

Арестуваха кмета на село Снежина за купуване на гласове

Арестуваха кмета на село Снежина за купуване на гласове

Плащал по 20 лева на човек, ако гласува за определена партия

С одобреното от съда сключено споразумение, което има характер на влязла в сила присъда, на Иванова е наложено наказание от пет месеца "Лишаване от свобода" с изпитателен срок от три години.

А. Илиев от село Мосомище ще заплати глоба от 450 лв. за извършено от него престъпление.

На 25 октомври 2015 г. в село Хвостяне, община Гърмен и в с. Мосомище, общ. Гоце Делчев, Илиев упражнил избирателното си право два пъти на провежданите местни избори. След като пуснал бюлетина за общински съветници и кметове в избирателна секция в село Хвостяне, той гласувал и в село Мосомище.

Година и 3 м. затвор за купуване на гласове получи мъж от Плевенско

Година и 3 м. затвор за купуване на гласове получи мъж от Плевенско

В ареста е и председател на СИК за търговия с изборен вот

Илиев се призна за виновен по повдигнатото му от Районна прокуратура - Гоце Делчев обвинение и сключи споразумение, което съдът одобри. Освен наложената глоба, той ще заплати и съдебните разноски в размер на 67,40 лв.