Подценили сме системата за сигурност в ДАНС. Toва коментира ген. Румен Миланов - бивш директор на НСБОП и на БОРКОР пред bTV.

Припомняме, че вчера 55-годишен мъж, извикан на разпит в сградата на агенцията, сложи край на живота си. При извършване на стандартна проверка на личните вещи преди влизане в сградата, той е извадил от дрехите си незаконно притежавано самоделно оръжие и се е самопрострелял.

Според информация на bTV мъжът е член на управителния съвет на Българския национален съюз, а разпитът е бил във връзка с проверка за дейността на съюза и "Луковмарш".

Самоубилият се в ДАНС бил сериозно въоръжен

Самоубилият се в ДАНС бил сериозно въоръжен

Бил отишъл на разпит с пистолет със заличени номера и два пълнителя

Според ген. Румен Миланов контролът върху притежаване на оръжие трябва да се извършва по-рано в тази институция, както трябва да се смени и цялата система.

"Отива на разпит въоръжен, не отива случайно - имал е предварителна нагласа за тази среща. Вероятно иска да даде знак", коментира ген. Румен Миланов. По думите му в такива обекти трябва да се повиши нивото на сигурност.

Самоубилият се в ДАНС отвлича самолет през 1981 година

Самоубилият се в ДАНС отвлича самолет през 1981 година

Емил Крумов бил със слаба психика, правил е опит за самоубийство

Недопустимо е лицата, които трябва да се охраняват, да си плащат. НСО не е търговско дружество, коментира генералът по повод предложението на ДПС да се охраняват определени лица, но ако те си плащат.

"Трябва да се запитаме кой критерий е по-важен - обемът на дейност (броят на хората, които охраняваме) или парите. Държавата казва, че иска да се охраняват определени хора, това струва еди колко си. Ако не искат да намалят лицата, които трябва да се охраняват, трябва да се увеличат средствата от бюджета. НСО не е търговско дружество. Пазарлъци не трябва да се допускат", категоричен беше той.