Бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков, който е в Дубай не е бил разпитван. Това заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова по Би Ти Ви.

"В рамките на това производство не е разпитан, тъй като са налице процесуални пречки пред това. Не мога да потвърдя, че е дал показания пред Европейската прокуратура. Не съм говорител на Европейската прокуратура", каза Маджарова.

Рашков може да потопи кабинета, предупреждава Андрей Райчев

Рашков може да потопи кабинета, предупреждава Андрей Райчев

Коалиционните партньори са разочаровани, че не са предупредени

Тя е категорична, че по делото в Спецпрокуратурата "той не е давал никакви показания, никакви обяснения в никакво качество.". Причината - има процесуална пречка за това НПК не позволява това да бъде извършвано чрез социалните медии", обясни Маджарова.

Именно прокуратурата е разкрила ощетяването на хазната с 550 милиона лева, като е възложила проверката на АДФИ и "тази щета е установена в резултат единствено и само на активните действия на наблюдаващите прокурори по слабото разследване", заяви шефът на Спецпрокуратурата.

Адвокат Людмил Рангелов: Беше ясно, че Борисов ще бъде пуснат без обвинение

Адвокат Людмил Рангелов: Беше ясно, че Борисов ще бъде пуснат без обвинение

Прокуратурата показа двоен стандарт

Според нея благодарение на действията на прокуратурата е прекратено съществуването на Комисията по хазарта.

Що се отнася до това дали такава дупка в бюджета може да остане незабелязана от тогавашния финансов министър Владислав Горанов, шефката на Специализираната прокуратура заяви, че няма да го коментира сега, тъй като доказателства по делото не е редно да се изнасят чрез медиите.

"Всичко е възможно", каза Маджарова в контекста да бъдат привлечени като обвиняеми хора, които са заемали висши държавни постове.

Припомняме, на 17 март около 21 часа полицаи са претърсили дома на бившия премиер Бойко Борисов и са го арестували. Той заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов и пиара на трите правителства на ГЕРБ Севделина Арнаудова престояха 24 часа в ареста.

Според прокуратурата няма основание за повдигане на обвинение. По-късно имаше изявление и на премиера Кирил Петков и на вътрешния министър Бойко Рашков, които оспориха тезите на държавното обвинение. От МВР в отговор на прокуратурата заявиха, че са искали повдигане на обвинение и за тримата задържани. 

Елена Йончева: Арестът на Бойко Борисов е крачка в посока на оздравяване на държавата

Елена Йончева: Арестът на Бойко Борисов е крачка в посока на оздравяване на държавата

Без да знаем причините, довели до тази братоубийствена война, няма как да намерим решение