Докато течеше брифинга на Софийска градска прокуратура, в която беше дадена информация за заключенията на прокуратурата от материалите по разследването и ареста на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов, от МВР реагираха с прессъобщение, в което опровергават твърдения на самата прокуратурата.

В него се казва, че всички материали по образуваното досъдебно производство са предадени в деловодството на прокуратурата днес в 13.30 часа след отказ на наблюдаващия прокурор да се докладват лично от разследващия полицай.

В тях е направено искане за повдигане на обвинение и на тримата задържани.

Борисов задържан при спецоперация на ГДНП
Обновена

Борисов задържан при спецоперация на ГДНП

Мащабната операция е по 120 случая на злоупотреби с евросредства

В предадените на прокуратурата материали се съдържат и протоколите, в които са описани и веществените доказателства, приобщени към досъдебното производство. След няколко часа наблюдаващият прокурор е извикал разследващите полицаи като те са стояли до 17.30 часа в коридора на прокуратурата. Тогава е изискано от тях да донесат и самите веществени доказателства.

От веществените доказателства към настоящия момент не зависи произнасянето на прокурора относно повдигането на обвинение или удължаване на 72-часова мярка за задържане. Всички съотносими материали за произнасяне на прокуратурата са били предадени своевременно.

Адвокат Емил Екимджиев вижда елементи на полицейщина

Адвокат Емил Екимджиев вижда елементи на полицейщина

Но ако сме имали прокуратура, това е трябвало да стане още 2011 г.