Върховния касационен съд (ВКС) върна за ново разглеждане делото срещу бившия депутат Веселин Марешки. Заедно с него е подсъдима и Красимира Колева. Според върховните магистрати процесът срещу тях трябва да се гледа от друг състав на Варненския апелативен съд.

Делото във ВКС беше образувано по жалби от Веселин Марешки и Красимира Колева. Това е второто връщане на делото на Варненския окръжен съд.

Делото е за принуда спрямо Асен Миланов, извършена през 2014 г., като според обвинението Марешки и Колева са искали да им заплаща ежемесечно 10 000 лв. и са го заплашили с увреждане на имущество - разрушаване на стопанисваното от него заведение. Също така деянието било придружено с унищожаване и повреждане на имущество, извършено е от две лица, и като при това са били причинени значителни вреди в размер на 14 838,37 лева, поради което са изцяло оправдани.

Припомняме, че на 14 септември 2020 на Апелативен съд - Варна даде на Веселин Марешки наказание от 4 години "лишаване от свобода" и глоба в размер на 8000 лв., а на Красимира Колева - "лишаване от свобода" за 3 години и 6 месеца и "глоба" в размер на 6000 лв.

Според върховните съдии въззивният съд е допуснал нарушение, защото не е изпълнил задълженията си за обективно, всестранно и пълно изследване на всички обстоятелства по делото.

ВКС върна делото за изнудване от Марешки на Варненския апелативен съд

ВКС върна делото за изнудване от Марешки на Варненския апелативен съд

Има противоречия