Остава мащабното полицейско присъствие в района Костенец. От време на време районът на Костенец се облита от хеликоптер, като се проверяват гористите местности в района.

Това съобщи пред БНТ главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Проверяват се няколко блокирани периметъра.

Все още няма и следа от издирвания Стоян Зайков, за чието залавяне бе организирана "безпрецедентна" по думите на МВР операция.

Всяка кола се проверява щателно на излизане от Костенец. Двете къщи на убийството са отцепени. Има периметър от полицаи със снайпери. Към издирването са привлечени и спецчасти. Използват се следови кучета и дронове.

От МВР предупредиха, че ако някой има контакт или види издирвания Зайков, не бива да предприема нищо, освен да се свърже с МВР, тъй като мъжът е изключително опасен и по всяка вероятност - тежко въоръжен.

Пред Нова телевизия разследващият журналист Димитър Илиев коментира, че в акцията е включен и вертолет. "Не бих казал, че случаят е безпрецедентен, защото същият ресурс беше използван и срещу петорния убиец в Нови Искър", каза Илиев.

Изселили от Костенец евентуално застрашени от Зайков

Изселили от Костенец евентуално застрашени от Зайков

Няма данни Стоян Зайков да е напускал страната

Той припомни слуховете от тогавашното издирване на Росен Ангелов, обвинен за убийството на шестима в Нови Искър.

"Тогава имаше големи съмнения, че всичко е ПР-акция. Имаше слухове, че горивото на хеликоптерите е толкова, колкото да отидат до Балкана и да се върнат, но не и да правят ефективни действия", допълни той.

Илиев изрази съмнение колко ефективно от полицейска гледна точка е подобна мярка. "Евакуация се предприема когато срещу теб се изправят някакви сили, които не могат да бъдат контролирани. Като природни стихии, например", каза Димитър Илиев.

Очевидно е, че този човек знае какво прави, заяви Илиев и допълни, че времето винаги работи за МВР.

Припомняме, че по-рано днес вътрешният министър Младен Маринов заяви в кулоарите на парламента, че хора, евентуално застрашени от Стоян Зайков са изселени. 

От Костенец главният секретар поясни, че списък с потенциални жертви на Стоян Зайков не е намерен. 

Вчера главният секретар Ивайло Иванов призова да не се подават фалшиви сигнали за заподозрения в Костенец. 

На брифинг по-рано през деня главният секретар заяви, че още не е потвърдена връзка между убийството на съседа на издирвания и Милена Шишкова (убитият съсед е братовчед на Зайков, а Шишкова е майката на сина му - б.р.).

Припомняме, на 10 май 38-годишната Милена Шишкова беше открита в безпомощно състояние до дома си. До момента предположенията на полицията са, че убиецът е бившият й партньор Стоян Зайков.

43-годишният мъж продължава да се издирва, като до момента са претърсени над 30 адреса в града, но без успех.

Полицията отрича за списък с потенциални жертви на Зайков

Полицията отрича за списък с потенциални жертви на Зайков

Безпрецедентна операция на службите в Костенец