Като "политическа поръчка" определи бившият шеф на БДЖ Христо Монов делото срещу себе си и своя предшественик Олег Петков. Монов коментира вчерашните присъди пред БНР преди заседанието по друго дело срещу себе си в Софийския градски съд.

4 години затвор за бившия шеф на БДЖ Олег Петков

4 години затвор за бившия шеф на БДЖ Олег Петков

Христо Монов пък се размина с условна присъда

Припомняме, вчера Монов получи 3-годишна условна присъда с 5-годишен изпитателен срок. Той е лишен от право 4 години да заема длъжност, свързана с управление на държавно и общинско имущество. Христо Монов заемаше поста шеф на БДЖ след Олед Петков. Той е обвинен за нанесени щети в размер на 201 111 лева.

Съдят ексшеф на БДЖ за далавера с вагони

Съдят ексшеф на БДЖ за далавера с вагони

Делото срещу бившия шеф на БДЖ Христо Монов започна с разпит

"Като падна правителството на Тройната коалиция, имаше политически поръчки от страна на ГЕРБ. Мисля, че накрая ще има възмездие", заяви Монов.

Второ обвинение срещу ексшеф на БДЖ

Второ обвинение срещу ексшеф на БДЖ

Новото обвинение е за сключен договор между

Бившият директор на БДЖ от времето на кабинета "Станишев" Христо Монов коментира присъдата си малко преди началото на второто дело, по което е подсъдим в Софийския градски съд. То е за внос на стари вагони на завишени цени.

Христо Монов е новият директор на БДЖ

Христо Монов е новият директор на БДЖ

Той ще встъпи в длъжност на 14 март

От държавното обвинение уточняват, че нанесените на БДЖ вреди са свързани с извършване на транспортни разходи за доставка на вагони по два договора за обществена поръчка, в нарушение на условията по обявената обществена поръчка.