Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, внесе мотивирано искане срещу Димитър Желязков по известен като Митьо Очите в Окръжния съд в Бургас за отнемане на негово имущество на стойност 2 357 883 лева.

Предварителната проверка по Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, е започнала през април 2007 година.

Въз основа на данните от проверката през октомври миналата година срещу Митьо Очите е било образувано производство за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност.

Мотивираното искане за допускане на обезпечение на комисията е било уважено от Окръжния съд в Бургас и са били наложени обезпечителни мерки, пише в съобщението.

Припомняме, още в края на февруари председателят на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, Стоян Кушлев съобщи, че до края на март ще бъде заведено дело за отнемане на имущество от осъдения в Бургас Димитър Желязков - Митьо Очите.

На 30 януари след споразумение с прокуратурата, Окръжният съд в Бургас осъди Димитър Желязков на четири години и шест месеца затвор и конфискуване на 18 хиляди долара.