Служители на Първо Районно управление Бургас са задържали четирима скитници за съпричастност към избухнал пожар в изоставена сграда, съобщават от пресцентъра на ОДМВР Бургас.

Четиримата задържани мъже обитавали стая на втория етаж в триетажното здание. Те често палели огън във тъмните часове, за да се топлят. Около 20.48 ч. вчера е получен сигнал за пожар във въпросната сграда. Към мястото на инцидента веднага са изпратени два противопожарни автомобила и шестима огнеборци. Близо два часа пожарникарите се борели с огнената стихия. Действията им били затруднени от множеството отпадъци и вехтории, складирани по стаите.

Нов сигнал за пожар в същата сграда на бул. "Булаир" е бил получен в бургаската пожарна в 04.10 ч. на 17.02.т.г. На място отново отишли два противопожарни автомобила, като този път към тях се присъединил и още един с автомеханична стълба. В гасенето на пожара се включили десетина огнеборци. Те били подпомагани от служители от Първо Районно управление - Бургас.

Непосредствено след ограничаване на пожара започнали дейности по разчистване и обезопасяване на. Иззети са записи от намиращи се в близост видеокамери.

Били установени четирима скитащи мъже, които намирали подслон в изоставената сградата. Същите направили пълни самопризнания за възникналия пожар. Задържани са за срок от 24 часа.

Работата по случая продължава.

Двама пострадаха при голям пожар в блок в Бургас

Двама пострадаха при голям пожар в блок в Бургас

Живущите в кооперацията са евакуирани