Криминалисти от ОДМВР-София разкриха организирана престъпна група, изнудвала собственик на откраднат на 6 април джип, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицаите установили, че лидер на групата е известният Р.Ц. на 39 г. с прякор "Чичо Цък". Негови съучастници са П.Г. на 45 г. от Макоцево и Г.Г. на 30г. от с. Селановци.

Р.Ц., който е обявен през март за общодържавно издирване, тъй като имал да излежава още 1 г. и 17 дни за друго престъпление, се укривал във вила в с. Долно Камарци, а по време на задържането се опитал безуспешно да избяга.

Един от съучастниците му - П.Г., който е бил посредник при "сделката" за връщането на джипа "Мицубиши Паджеро", е заловен от служителите на реда в центъра на Макоцево. В него са открити и поисканите като откуп 2 000 лева. Той е криминално проявен, известен за кражби на автомобили.

Последният член на групата - Г.Г. също е задържан от органите на реда в с. Саранци.  Откраднатият автомобил е открит от полицейските служители близо до микроязовир край с. Горно Камарци.

В хода на разследването криминалистите установили, че собственикът на откраднатия джип бил рекетиран от същата група преди няколко месеца, когато му бил откраднат лек автомобил БМВ. Тогава той не сигнализирал в полицията и платил поискания откуп от 2200 лв.

Тримата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.