Пресцентър МВР
Специализирана полицейска операция удари бизнеса с наркотици в Сливен. В късните часове вчера са задържали криминално проявен 36-годишен мъж и 30-годишната му съпругата.

Двамата са от Сливен и са уличени в разпространение и притежаване на наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При претърсването на дома им полицаите открили 17 хартиени пакетчета с кафяво прахообразно вещество, което при направения полеви тест е реагирало на хероин, електронна везна и стъклено шише с около 20 милилитра течност с надпис "Метадон".

Мъжът успял да се включи отново в разпространението на наркотични вещества в града, след като наскоро излязъл от затвора.

Двамата съпрузи са задържани за 24 часа в РУМВР - Сливен. Предстои прокуратурата да поиска постоянна мярка задържането им под стража.

В хода на полицейската операция служителите на реда извършили проверка и на 18-годишен младеж, също от Сливен. При направения личен обиск у него е намерен полиетиленов плик с кристалообразно вещество. Полевият тест дал реакция за метамфетамин.

В хода на операцията антимафиотите са задържали и разпитали наркозависими, желаещи да закупят "стока".

Някои от тях изпаднали в комична ситуация, защото не отчели като заплашително присъствието на полицейски автомобили пред блока на своя дилър и се наредили на опашка след криминалистите, за да си купят поредната доза.

По-късно те са разпитани пред съдия от Сливенския окръжен съд, за да разкажат подробно за начина, по който се снабдявали с наркотици.