Задържаха трима за кражба на ток при спецакция в шуменското село Стоян Михайловски, съобщават от МВР.

Мъж и жена на 57 години и 25-годишен младеж са установени и задържани за незаконно присъединяване към електропреносната мрежа.

Служителите на реда са установили кражби на ток на три адреса в селото. Прикачването към мрежата ставало чрез използване на дървени прътове. Така се избягвало отчитането на реалното потребление в домакинствата, обитаващи адресите.

При акцията е задържан и мъж за държане на високорискови наркотици. 

При личен обиск на 29-годишен жител на Нови пазар служителите на реда намерили 10 грама тревиста маса, която по обясненията на задържания била марихуана. Последвало претърсване на жилището му, в което било намерено и иззето бяло прахообразно вещество. Предстои да бъде изготвена експертна справка на намереното, което по думите на 29-годишния мъж е амфетамин.

По време на акцията са проверени 278 моторни превозни средства и 342 лица, сред тях и девет души от активния криминален контингент в района. Установени са били 25 административни нарушения, за които са съставени 9 акта.

Чрез системата за видеоконтрол на пътя са засечени 18 нарушения на скоростта. Двама водачи шофирали с превишена скорост в населено място - единият с 30, другият с 52 км в час над максимално разрешената скорост.