В пазарджишкото село Цар Асен задържаха 39-годишен мъж, който нанесъл множество прободни рани на свой съселянин. 31-годишният мъж починал от раните, информират от пресцентъра на МВР.

Около 23.30 часа миналата нощ в жилището на 55-годишния А.Л. влязъл съселянинът му П.Н.(39г.), въоръжен с два ножа.

След възникнал скандал П.Н. нанесъл прободни рани в областта на шията на А.Л. Раненият мъж и съпругата му успели да избягат от стаята, но вътре останал синът им Т.Л.(31 г). Нападателят му нанесъл прободни рани в сърдечната област, след което избягал от местопрестъплението и се укрил.

Около 00.20 ч. в дежурната част на РПУ-Пазарджик е получен сигнал за прободен мъж от селото. Към мястото на инцидента били изпратени полицейски автопатрул и екип на "Спешна помощ".

Минути по-късно последвал втори сигнал за друг мъж в безпомощно състояние с множество наранявания от нож. Към местопроизшествието са изпратени още три полицейски автопатрула. Сформирана е и група от дознател, криминалисти и експерт, която също пристигнала в селото.

Раненият Т.Л. починал на път за болницата. В МБАЛ-Пазарджик е бил настанен баща му А.Л., с временна опасност за живота.

Районът около къщата е отцепен от полиция. Предприето е претърсване със служебно куче. След около час убиецът е открит и задържан. При продължилите претърсвания на следващия ден в близост до микроязовир в землището на селото са открити двата ножа и дрехите на П.Н.

Окръжната прокуратура в областния град е удължила срока на задържането на извършителя на престъплението със 72 часа.
Днес окръжният съд в Пазарджик наложи на убиеца постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".
Работата по случая продължава, води се дознание.