Водач на автобус бе заловен на шофира с 1.06 промила алкохол в кръвта при проверка на магистрални полицаи.

В автобуса "Мицубиши" със софийска регистрация са се возили около 50 пътника по направлението София-Видин. Водачът В.Р. /38 г./ е рискувал живота на пътниците, подчертават от пресцентъра на МВР.

Проверката е направена в района на тунел "Топли дол". На нарушителя е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

Днес на автомагистралите "Хемус" и "Тракия" бе проведена специализирана полицейска операция, в която участваха магистрални полицаи, служители на икономическа полиция и представители на ДАИ.

Акцент в проверката бяха шофьорите на автобуси, тъй като в последно време по автомагистралите зачестиха пътните инциденти с автобуси. За четири часа по двете трасета служителите на реда са проверили водачите на 64 автобуса.

Само преди два дни на АМ "Хемус" катастрофира румънски автобус. Инцидентът е преминал без фатални последствия. Установено бе, че автобусът е изкъртил над 160 м мантинела на виадукт "Рибни вир" и като по чудо се спрял в средата на високия над 100 м мост.

Вероятната причина за инцидента е несъобразена скорост, сочат експертите. В автобуса пътували 50 души, които се прибирали от екскурзия в Гърция. Трима от тях били леко ранени.