Хора, които до вчера са защитавали главния прокурор, сега са негови критици. Остава съмнение в обществото какво са истинските мотиви. Тази позиция изрази пред БиТиВи Емил Дечев, заместник-министър на правосъдието.

Първото искане за оставка на главния прокурор е по-трудно доказуемо и ще отнеме време, докато второто ще е по-бързо, по думите му. Той не изключва да има график за изключване на Иван Гешев. Според него има състезания между две процедури - за оставката на главния прокурор и за исканите имунитети.

За Дечев сега прокуратурата се задействала за дела, по които отдавна се говори в обществото. Създава се впечатление за реваншизъм, подчерта той. На моменти главният прокурор се държи като външен министър, посочи заместник-министърът на правосъдието за международните прояви на обвинител номер едно. От правна гледна точка няма пречка Делян Пеевски да участва в парламентарни комисии, по мнението му.

Възможно, но радикално решение е да се премахне фигурата на главния прокурор, каза той. Няма данни Васил Божков да се връща в България като защитен свидетел.

Иван Гешев иска да говори - в пленарна зала, при закрити врата

Иван Гешев иска да говори - в пленарна зала, при закрити врата

Откритият диалог би спомогнал