През почивните дни по Коледа процентът на престъпността значително е намалял и това се дължи на добре създадената организация. Акцентът е бил върху големите търговски обекти. Имало е голямо полицейско присъствие. Това отчете Борислав Муеров - директор на "Охранителна полиция" на брифинг в СДВР.

Заловените джебчии в София през празничните дни за Коледа са четири. Около 5-6 са случаите на задържани с наркотици във всяко РПУ в София.

МВР предупреждават да внимаваме с пътуванията по празници

МВР предупреждават да внимаваме с пътуванията по празници

Повишеният риск от кражби налага да бъдем дискретни относно плановете си

Засиленото полицейско присъствие продължава и по новогодишните празници по моловете. Създава се организация за по-лесно прибиране на автомобилите от новогодишните празници.

На основните метростанции "Сердика" и "Климент Охридски" ще има засилено полицейско присъствие в Новогодишната нощ.

Обезпечени са и малките населени места около столицата, за да няма кражби по апартаментите, стана ясно от думите на Муеров.

За сцената на площад "Ал. Батенберг" в празничната нощ е създадена денонощна охрана от 28 декември. Ще проверяват лица в нетрезво състояние и влизащи със забранени предмети. С чадъри също няма да се допускат. Ще има създадени специални КПП-та.

Освен дежурните полицаи ще има и допълнително полицейско присъствие. Ще има повече полицаи в бежанските центрове и около Баня башъ.

2336 са незаконно притежаваните пиротехнически материали, съобщиха от служба КОС. От ДАМТН препоръчват да не се купуват пиротехнически изделия от нерегистрирани места.

Проверяват пиротехнически изделия

Проверяват пиротехнически изделия

Потребителите вече имат изградена култура за употребата на пиротехника

Комисар Тенчо Тенев от "Пътна полиция", заяви, че за почивните дни в София е имало само 10 катастрофи. Ще има организация за регулиране на движението на вход-изход на моловете, уточни той.

На 2 януари на входовете на София ще има засилено полицейско присъствие за безпроблемно прибиране на хората.

Комисар Тенев призова при катастрофа водачите на колите, пострадали при произшествието, да обличат светлоотразителни жилетки, за да се забелязват от всички на пътя. Тенев припомни, че най-големият трафик към София идва от АМ "Тракия".

Пиротехниката не е играчка, припомня МВР

Пиротехниката не е играчка, припомня МВР

МВР съветва как да използваме пиротехниката безопасно